Trieme TV - Sinterklaas journaal 2014

27 november 2014 - De nieuwe trailer voor het Sinterklaas journaal 2014 van de Trieme TV.

Meer informatie:

Oude traditie in een nieuw jasje

14 oktober 2014 - Zaterdag 1 november 2014 geeft muziekvereniging Excelsior uit Ouwsterhaule een najaarsconcert. Het concert wordt gehouden in de Johannestsjerke in Sintjohannesga en begint om 20.00 uur. Aan dit concert wordt medewerking verleend door sopraan Fardau van der Woude en muzicalacteur Ezra van Nassauw.

Voorheen gaf Excelsior Ouwsterhaule ieder jaar in begin november een najaarsconcert in De Oerdracht in Joure. Dit jaar wordt deze oude traditie opnieuw tot leven geblazen in de Johanneskerk in Sintjohannesga. De avond begint met een klassiek programma. Muziekstukken als Fugue in G Minor, Mästare alla söke dig en Army of the Nile zullen ten gehore gebracht worden.

Het tweede deel van de avond bestaat uit een aantal musicalwerken, waaronder Phantom of the Opera, West Side Story en Anthem uit Chess die Excelsior samen met de twee solisten Fardau en Ezra zal vertolken.

Fardau van der Woude, afkomstig uit het Friese stadje Dokkum, kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Sinds vorig jaar is ze afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tegenwoordig is ze fulltime zangdocente in haar eigen muziekschool die ze samen met haar broer heeft opgericht. Daarnaast zingt ze regelmatig als soliste bij koren en orkesten.

Fardau van der Woude
Fardau van der Woude

De tweede solist van de avond is Ezra van Nassauw. Hij begon op 13-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen. Na het afronden van de studies Docent Muziek en Muziektheater aan het conservatorium in Tilburg, heeft hij in verschillende theaterproducties gespeeld. Zo was hij in 2013 te zien als acteur in de musical Soldaat van Oranje. Sinds april 2014 speelt hij Niels in de familievoorstelling Schatten van de Zee in het Dolfinarium. Vanaf september is Ezra ook te zien als acteur en muzikant in de familievoorstelling Pluk van de Petteflet die gaat touren door het land.

Ezra van Nassauw
Ezra van Nassauw

Kaarten voor het najaarsconcert zijn verkrijgbaar bij supermarkt Attent in Rotsterhaule en bij kapsalon Trijnie in Ouwsterhaule en Joure. U kunt uw kaarten ook bestellen op onze website via excelsior-ouwsterhaule.nl/kaartverkoop of bellen naar 06-11644449. De kaarten kosten € 10,- per stuk in de voorverkoop (aan de kassa € 12,50).

Overig nieuws