Doe’t pake noch feint wie en beppe faam…

Boekomslag van het boek Doe't pake feint wie en beppe faam... van Stichting Werkgroep Historie Sintjohannesga.
Het boek Doe’t pake feint wie en beppe faam… van Stichting Werkgroep Historie Sintjohannesga.

Na het verschijnen van het boek “Tusken Tsjûkemar en it Nannewiid” kreeg de Stichting Werkgroep Historie Sintjohannesga heel veel foto’s en informatie. De stichting besloot tweede boek te maken, dit boek bevat een rondwandeling door de dorpen Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rohel.

In 1996 kwam het boek “Tusken Tsjûkemar en it Nannewiid” uit, wat het eerste boek over de geschiedenis van Rotsterhaule, Sintjohannesga en Rohel was. Dit boek was binnen vier weken na verschijningsdatum uitverkocht. Degene die zich niet hadden ingeschreven, werden teleurgesteld. De belangstelling voor het eerste boek was onverwacht groot.

Na dit boek kwamen van de inwoners van de dorpen veel meer informatie en foto’s los, welke door de Stichting Werkgroep Historie Sintjohannesga e.o. werden bewaard. Nadat de Stichting de twee boeken het 75 jaar Christelijk onderwijs en de geschiedenis van Rotstergaast hadden geschreven, gingen de ze collectie foto’s en verhalen bekijken. Hieruit bleek dat er meer dan voldoende materiaal verzameld was voor een tweede boek…

Aan de hand van een selectie van 500 foto’s is het tweede boek over de geschiedenis van Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rohel geschreven: “Doe’t pake noch feint wie en beppe faam…”. Dit boek bevat een rondleiding door de dorpen, waarbij de foto’s de hoofdrol spelen, aangevuld met historische informatie en 10 thema’s.

Het boek is geschreven door Albertus de Jong, Hennie Keulen, Jan Waslander en Alle Mulder, allen lid van de Stichting Werkgroep Historie Sintjohannesga.

Dit boek is niet meer te koop bij Stichting Werkgroep Historie Sint Johannesga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.