Straatnamen, hoe verzin je ze

Boek over de straatnamen in de gemeente Skarsterlân.
Heeft Wolvedyk iets met wolven te maken?

De gemeente Skarsterlân kent meer dan 500 straatnamen. Namen hebben altijd een betekenis. Zo ook straatnamen. Sommige benamingen zijn al erg oud, andere zijn onlangs vastgesteld. Het Geakundig Wurkferbân Skarsterlân is bezig geweest al die namen te inventariseren en betekenissen ervan te achterhalen.

Hoe ontstond bijvoorbeeld een straatnaam zoals De Rijlst? En heeft Wolvedyk iets met wolven te maken? Waarom werden er straten genoemd naar Harmen Jans Groen en Richard Jung? Deze uitgave van Geakundig Wurkferbân Skarsterlân probeert op deze en vele andere vragen een antwoord te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.