Út Eigen Gea

Uitgave Ut Eigen Gea vol met historie uit Skarsterlân.
Út Eigen Gea

Út Eigen Gea is een tijdschrift van Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân (Historisch Werkverband Skarsterlân), onderdeel van Museum Joure en wordt drie keer per jaar uitgegeven.

Wie wat weten wil over de geschiedenis van de eigen gemeente moet beslist een abonnement nemen op Út Eigen Gea. ‘Het rode boekje’ wordt het wel genoemd naar de kleur van de omslag. Op onderhoudende wijze komen tal van onderwerpen uit het verleden aan de orde. De redactie probeert bij de onderwerpen een spreiding over alle dorpen van Skarsterlân te realiseren.

Út Eigen Gea (uit eigen streek) is een historisch tijdschrift met artikelen over de geschiedenis van onze gemeente. Het is een initiatief uit het HWS. Uit de leden van dat werkverband is een redactie van 7 mensen gevormd, één van hen is de eindredacteur. Zij schrijven de artikelen, maar ook andere leden van HWS kunnen dat doen en soms wordt er kopie van buiten onze gemeente geleverd. Het tijdschrift verschijnt 3 keer per jaar en gaat uit van een eigen stichting. Sinds 2003 groeit het aantal abonnees boven verwachting.

Na het inschrijven van de 750ste abonnee heeft de stichting met behulp van subsidie het monument De Wite Peal gerealiseerd bij Rohel/Sintjohannesga. Een herinnering aan het werkkamp dat daar was van 1939 – 1961 resp. voor de werkverschaffing, voor Joden, voor ondervoede kinderen uit grote steden en voor Molukkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.