Vierhuisterweg 1 te Rohel.

Rohel: Vierhuisterweg 1

Vierhuisterweg 1 te Rohel.
De boerderij van Jacobus Kerstma (1886-1973).

 

1900 – 1973: Jacobus woonde hier met zijn huishoudster Marijke Reitsma. Jacob was veekoopman. Dit was al heel vroeg begonnen want “Doe ’t ik as lytse jonge nei skoalle gie, kocht ik al jonge hoannen foar in stoer. As de boeren se graach kwyt woene dan krige ik ek wolris ien forgees. Ik liet se dan in skoft yn ‘e beek rinne, dan wiene se letter in kwartsje wurdig”. Veehandelaar Kerstma bezocht in de loop der jaren onder meer de jaarmarkten van Norg, Rolde, Zuidlaren, Diever en natuurlijk de markten in Leeuwarden en Sneek. Overal ging hij op de fiets naar toe. Hij heeft zelfs naar Slochteren gefietst. ’s Nachts om een uur vertrok hij dan.

Vierhuisterweg 1 te Rohel.

2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.