Historische foto Streek 143 te Rotsterhaule.

Rotsterhaule: Streek 143

Historische foto Streek 143 te Rotsterhaule.
Groene Kruis gebouw

1957 – 1978: Hier zien we het Groene Kruis gebouw, waarvan de eerste steen is gelegd door dokter A. Brouwer. Toen deze foto is gemaakt woonde hier zuster Veenstra. Haar hobby was tuinieren, wat aan haar bloementuin wel was te zien.

Streek 143 Rotsterhaule

2010: Een heg zorgt ervoor dat de tuin van deze platte bungalow aan het oog wordt onttrokken.

Historische foto Streek 143 te Rotsterhaule.
Rotsterhaule, Groene Kruis Wijkgebouw

1953 – 1992: Het Groene Kruisgebouw werd gebouwd in 1953. De Groene Kruisvereniging werd echter al opgericht in 1908. De eerste voorzitter was dokter A. Spaans. In 1913 werd er een klein gebouwtje aangekocht. In 1920 kon men een wijkverpleegster aanstellen. Op 15 september 1953 was de grote dag van opening en bezichtiging van dit zo lang gewenste centrum. De eerste bewoonster was zuster Liemburg. Later woonde hier jarenlang zuster Veenstra met haar zoon Henk Veenstra. De wijkvereniging is in 1992 opgegaan in G.G.D. zuidwest Friesland.

Streek 143 Rotsterhaule

2009: Sinds 1994 is dit gebouwtje niet meer het Groene Kruisgebouwtje zoals de meeste inwoners van het dorpengemeenschap het kennen, maar is dit nu particulier bezit. Het gebouw is nu een woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.