Streek 192 te Rotsterhaule.

Rotsterhaule: Streek 192

Historische foto van Streek 192 te Rotsterhaule.
Bakkerij Minne Modderman.

1916 – 1950: Dit is de bakkerij van Minne Modderman. Dit pand was al veel eerder een bakkerij. Sjoerd Meerding en Lammert Wijma zijn hier beide zelfstandig bakker geweest. Minne Modderman leerde het bakkersvak van bakker Wijma en kocht de bakkerij in 1916 van hem over. Op deze foto is nog goed te zien dat het heel vroeger een boerderij is geweest.

Streek 192 te Rotsterhaule.

2009: De huidige bakkerij lijkt in de verste verte niet meer op een boerderij. Modderman bv uit Rotsterhaule is producent van een groot assortiment koek- en banketproducten. Alles wordt vervaardigd vanuit een oude traditie, reeds 85 jaar lang!

Historische foto van Streek 192 te Rotsterhaule.

1916 – 1950: Bakkerij Modderman, hier nog als schuur en groot voorhuis, dat later geheel is gesloopt en opgebouwd.

Streek 192 te Rotsterhaule.

2010: Middels deze ingang kunnen vrachtauto’s de producten halen en brengen. Modderman bv uit Rotsterhaule is producent van een groot assortiment koek- en banketproducten. Een bekend product dat bij Modderman vandaan komt zijn de Friese pepernoten, welke jaarlijks door de pieten aan de kinderen in Sintjohannesga worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.