Sintjohannesga: Streek 76

Historische foto van Streek 76 te Sintjohannesga.
Christelijk Lagere School.

1900 – 1950: De Christelijke Lagere School. Rechts naast de school stond het cokeshok. Menig leerling zal dit hok wel eens van binnen hebben bekeken. De kachels in de school werden gestookt met cokes, ook wel “zwarte brand” genoemd. In elke lokaal stond zo’n kachel in de hoek opgesteld. Ook het schoolhuis had zulke kachels.

Streek 76 te Sintjohannesga.

2009: De school is na de komst van De Trieme op de Kerkhoflaan afgebroken. Op het schoolplein staat nu een twee-onder-een-dak woning. De schoolhuis bestaat nog wel, hierin is Psychotherapiepraktijk Van der Ham gevestigd. De boom staat in de tuin van deze praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.