Sintjohannesga: Streek 107

Historische foto van Streek 107 te Sintjohannesga.

1920: Mooi op een rij werden zij door de fotograaf opgesteld. De foto is genomen ter hoogte van de kerk in oostelijke richting. De jongens met blauwe kielen en pet, de meisjes met witte schorten en grote hoeden lijken zo uit het boek van Ot en Sien te zijn gestapt.

Streek 107 te Sintjohannesga.

2009

Historische foto van Streek 107 te Sintjohannesga.
Kapper Plantinga.

1934 – 1939: In 1930 kochten Jan Th. Bos en Grietje Dijkstra dit pand. Omstreeks 1934 werkte hier kapper Plantinga die hier een kamer had gehuurd. In 1939 werd het verkocht door Johannes van der Molen en Anne Sinnema. Johannes had hier een elektriciteitszaak, verkocht en repareerde naaimachines en fietsen, en was tevens hulpprediker. In 1947 is dit pand verkocht aan Pieter de Hey en Maaike de Jong. Het werd toen een groentezaak. In 1962 werd het gehele pand gesloopt en werd er een nieuwe winkel gebouwd.

Streek 107 te Sintjohannesga.

2009: In 1974 hebben Jan Krikke en Afke Post dit pand overgenomen en zijn hier een rijwielzaak begonnen. Jan Krikke was al rijwielhersteller sinds 1968. Tot 1993 kon men bij Jan Krikke fietsen en bromfietsen kopen en laten repareren. Nu is het alleen nog een woonhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.