Sintjohannesga: Streek 99

Historische foto van Streek 99 te Sintjohannesga.
Boerderij van Hendrikus Schokker.

1954 – 1962: De boerderij van Hendrikus Schokker en Grietje de Boer. Hendrikus begon in 1925 als boer op de Hogedijk en kocht in 1954 deze boerderij van Linse de Vries (1891-1976) en Albertje Krekt (1899-1926). Naast de boerderij staat de muziektent, gebouwd door S. van Stralen. Deze muziektent stond hiervoor het gebouw “Nieuwe Leven”. Het stond daar toen vrij dicht tegen de Streek aan. Bij een concert van O.K.K., Crescendo, of Voorwaarts stroomde het publiek van heinde en ver toe.

Streek 99 te Sintjohannesga.

2009: In 1962 is deze boerderij verbouwd. In 1979 is men gestopt met bourkjen en zijn er diverse percelen land verkocht aan de gemeente. Links van deze boerderij staat nu de gymzaal. Het perceel achter is bebouwd met woningen (H.J. Groenstraat en de Grie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.