Sintjohannesga: Streek 108

Historische foto van Streek 108 te Sintjohannesga.
Derde kerk van Sintjohannesga.

1925: Dit is de derde kerk met pastorie. achter de kerk is de consistorie met het verenigingsgebouw. Hier werden de bijeenkomsten gehouden van het kerkelijk verenigingsleven. Naast de kerk staat de pastorie. Voor de kerk staat de groentekar van Libbe Waslander.

Streek 108 te Sintjohannesga.
Vierde kerk van Sintjohannesga.

2009: In 1961 ging de oude kerk in vlammen op. Op zondag 1 december 1963, eerste advent, werd de nieuwe huidige kerk op een feestelijke manier in gebruik genomen. Achter de kerk is de Rank, waar tegenwoordig de kerkelijke verenigingsleven plaats vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.