Sintjohannesga: Streek 111

Historische foto van Streek 111 te Sintjohannesga.
Manufacturenzaak van Jan Poepjes.

1922 – 1952: De manufacturenzaak van Jan Poepjes (1898-1983) en zijn vrouw Atje de Vries (1899-1978). Jan en Atje trouwden in 1922. Zij lieten toen dit winkelhuis bouwen op de hoek van de Streek en de Molenstelle. Er werd hier van alles verkocht: lakens, slopen, garen, kousen, dames corsetten, hemden, onderbroeken, sokken, etc. Ook werden hier zwarte voiles of sluiers verhuurd, die alleen werden gedragen tijdens begrafenisplechtigheden. Jan was tevens postbesteller in Rotsterhaule. Als Jan de post rondbracht, stond zijn vrouw in de winkel.

Streek 111 te Sintjohannesga.

2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.