Rotsterhaule: Kampweg 1

Historische foto van Kampweg 1 te Rotsterhaule.
Café Bos.

 

1948 – 1960: Café Bos is al sinds 1881 een café geweest. in die tijd was het geen groot probleem om als boer op die manier wat geld bij te verdienen. Popke Huizinga (1867-1952) had hier een kleine tapkamer met zijkamertje. Geert Bos heeft in 1948 het bedrijf overgenomen en later verbouwd. Geert Bos (1912-1992) trouwde met Tjitske Poepjes (1923-1985).

Kampweg 1 te Rotsterhaule.

2009: Tot 1991 is Café Bos, zoals iedereen het kende, ook werkelijk in bedrijf geweest. Geert Bos was toen 78 jaar. Het gebouw heeft geen horecabestemming meer.

Historische foto van Kampweg 1 te Rotsterhaule.

Café Bos, zoals het nu nog bekend staat, maar wordt nu niet meer als café gebruikt. Dit pand wordt nu bewoond door A. Prophitus. Naast het café zien we de boerderij van de familie Ferdinand Keulen en later zoon Hans met hun gezin gewoond en gewerkt hebben. De tweede boerderij was die van familie D. Oenema. De eerste boerderij aan de Boerestreek wordt nu bewoond door K. Waterlander met zijn gezin, hij repareert en handelt in kachels.

Historische foto van Kampweg 1 te Rotsterhaule.
Geert Bos achter de bar.

Café Bos was de vergaderplaats voor veel verenigingen. Geert Bos (1912-1992) die getrouwd was met Tjitske Poepjes (1922-1985) had het er altijd druk mee. Hier zien we Geert achter de tap, met een dienblad vol “Pilskes”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.