Sintjohannesga: Hogedijk 86

Historische foto van Hogedijk 86 te Sintjohannesga.
De familie De Jong.

1923: De familie De Jong werd in 1923 op de foto gezet. Hier zitten Jan de Jong (1844-1924) en Nelligje Groen (1847-1929) met hun kinderen. V.l.n.r. de dochters: Saartje Alberda-De Jong, Aaltje Stuiver-De Jong, Hielkje de Vries-De Jong, Hendrikje Mink-De Jong, beppe Nelligje, pake Jan en de zonen: Jan, Hessel, Wiebe, Marten en Jacob. Jan en Nelligje kwamen oorspronkelijk uit de buurt van Giethoorn. Jan was hier werkzaam in de vervening.

Hogedijk 86 te Sintjohannesga.

2009: Bij deze woning staat links een antieke maaier en rechts een houten minimolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.