Rotsterhaule: Bospad

Historische foto van Rotsterhaule: Bospad.1952 – 1957: Op de maaimachine Sies de jong (1932-1957) met als hulpjes Jan Lageveen en Kees Lap.

Historische foto van Rotsterhaule: Bospad.5 december 1960: Het Onland en het Bospad waren onder water gelopen. We kijken hier vanaf het Bospad richting Kadijk en zien links het huis van de familie Tjeerd Sloothaak, dat daarvoor werd bewoond door Wolter van der Weg en Moetske Eerhard. Rechts staat het huis van Jacob de Leeuw. Langs de paaltjes bij het hek loopt het fietspad naar de Kadijk.

Historische foto van Rotsterhaule: Bospad.5 december 1960: Vanaf het Bospad zien we links de boerderij van de familie Wietze brouwer, nu bewoond door de familie Sjouke Mulder, met daarnaast de woning van de familie Jan Kraak. Dit werd eerst bewoond door de familie Koehoorn en de familie Marten Jongsma. Het derde huis (boven de paal) was van de familie Riek Lodewijk en het vierde huis is van de familie Tjeerd Sloothaak.

Historische foto van Rotsterhaule: Bospad.5 december 1960: Bij deze foto kijken we vanaf het Bospad richting de Kampweg. In dit huis hebben Yme en Truus de Jong gewoond. Nu woont hier de familie P. Nicola op Bospad 1.

Historische foto van Rotsterhaule: Bospad.5 december 1960: Deze foto is genomen vanaf de kruising fietspad en Kadijk richting Bospad. Links staat het huis van de familie Jan Vermaning, waar nu Trijntje Dijkstra-de Jong (Bospad 4) woont. Dan zien we de boerderij van de familie Schelte Schram, daar waar de familie Jan Dijksma (Bospad 2) woont. Daarnaast staat het huis waar de familie Atze Jonkman en eerder de familie Boersma hebben gewoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.