Rottum: Badweg 48

Historische foto van Rottum: Badweg.1948 – 1960: Dit is de woning van Jan Kuidersma. Jan verrichtte als kleine zelfstandige loon(maai)werk bij de boeren in de omgeving. Met een heel licht tractortje maaide hij o.a. de korte strippen land in het Schar. Jan Kuidersma kocht in 1948 op Jouster merke een oude tramwagon, die aan de Badweg verder werd uitgebouwd achter het huis van Piet Boscha. Jan Kuidersma was een bijzondere persoonlijkheid, die zijn eigen kleren maakte, breide zijn eigen sokken, was autodidact in het orgelspelen en maakte spreuken.

Historische foto van Rottum: Badweg.2009: In de tuin bij de woning op de Badweg 48 stond vroeger het huisje van Jan Kuindersma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.